Draadloze achteruitrijcamera

Draadloze achteruitrijcamera kopen? In de recente jaren zijn vrijwel alle draadloze technieken sterk verbeterd; denk aan wifi, bluetooth of de 4G of 5G netwerken. Mede door deze sterke verbeteringen die iedereen dagelijks ervaart is de vraag naar draadloze achteruitrijcamera’s of achteruitrijcamera draadloos sterk toegenomen.

Kan dit (altijd)? Welke techniek wordt gebruikt? Stoort het niet? Wat is de afstand? Zomaar een paar vragen die we regelmatig te horen krijgen. Het antwoord is helaas niet zo simpel als de vraag. Veel hangt namelijk af van het voertuig en/of machine die gebruikt wordt.

Een personenauto met paardentrailer is totaal iets anders dan een verreiker of een havenkraan. Dan hangt het er ook nog van af waar de draadloze toepassing gebruikt wordt. Ter illustratie, in stedelijk gebied zweven 1001 draadloze verbindingen rond, terwijl in de agrarische sector dit natuurlijk een totaal andere zaak is.

Vaak kunnen wij goed inschatten wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. Informatie omtrent het gebruik en de situatie zijn echter wel een must. Bied draadloos ons dus meer mogelijkheden? Jazeker. Is het altijd de beste oplossing? Niet per definitie. Heeft bedraad ook de technische uitdaging die draadloos soms heeft? Nee. Vandaar altijd het advies; waar mogelijk, trek altijd een kabel en anders een achteruitrijcamera draadloos.

Draadloos of bedraad

Ondanks de vooruitgang van de draadloze techniek adviseren wij toch altijd een bedraad systeem. Bij een bekabeld systeem hebt u namelijk toch nets iets meer zekerheid van een storingsvrij een ontvangst en de beste beeldkwaliteit. Bovendien zult u bij een draadloos systeem ook kabels moeten trekken voor de 12V aansluiting van de camera.

Bij een professioneel bedraad systeem hoeft u ook maar één kabel per camera te trekken omdat de camera gevoed wordt vanaf de monitor. En zeker in bijvoorbeeld een camper waarin de kabelgoten al aanwezig zijn is dat prima te doen.